Cikk3_Uzletireggeli_Borito_Unsplash

24 jan ÜZLETI REGGELI AZ EURÓPA KÁVÉHÁZ ASZTALÁNÁL

BUSINESS FLOW – ÜZLETI REGGELI AZ EURÓPÁBAN

Érkezett egy e-mail. Egyenesen puffant bele az Eat, Move & Smile fiókjába. Akkorát koppant az este csendjében, hogy még a vacsorára majszolt hagymás tojásrántotta is a villa hegyén megállt a recegésben. Meghívó érkezett, nem is akármilyen: Üzleti Reggeli virított a rövid szövegben. Amolyan kedves invit, két szó összesen, ami mindig megérint, egyrészt mert a jó bizniszt mindig is kedveltem, az evést meg… Közel két éve tényleg ez lett az életem. És hogy én ezt mennyire szeretem!

KAPCSOLATÉPÍTÉS VAGY SZIGORÚ ÜZLET?

Nem vagyok networking-guru. Abban viszont szentül hiszek, hogy a gyümölcsöző üzleti kapcsolatok és a jó üzletek sosem a tárgyalóasztal mellett köttetnek. Ismerem, próbáltam, nem jött be. Persze, azt a szerződést valahol alá kell írni, nem is kérdés. De a világ megváltozott. Az üzleti is. Fordult egyet, végre kicsit lazult. A konstans gyomorgörcsöt felváltotta a jókedvű mosoly, a szigorúan szürcsölt feketét Klárika tálcájáról a krémesen laza és lágy tejes-habos, csakúgy, mint ahogy a befeszült üzleti találkozók is jó hangulatú networkingekké, vagyis kapcsolatépítő üzleti rendezvényekké avanzsáltak.

A megváltozott körülményeknek köszönhetően ezeknek az eseményeknek lett aztán egy zseniális közös tulajdonságuk: mindig valamilyen evészet köré szerveződnek. Lehet az reggeli, ebéd, vacsora, a lényeg, hogy valamit a lelkes résztvevő mindenképpen egyen, miközben beszélget, informálódik, együtt gondolkodik, mesél és bizalmat épít. Hiszen enni – hellyel és közzel – mindenki szeret, nem igaz? Ha pedig a délelőtti falatozós ismerkedés ebédbe fordul, még szimpatikusabb a kezdeményezés. Számomra legalábbis mindenképp!

üzleti

MIÉRT PONT REGGEL?

Egy halom jó indok van arra, miért jó egy üzleti találkozó reggel. Egyrészt nem kell bemenni a munkahelyre, és lássuk be, a napot egy kellemes körúti kávézóban kezdeni habos kávékkal, süteményekkel és puha, ropogós sós rágcsákkal körülvéve, azért az nem olyan rossz! Ugye? Még akkor is, ha tudatos étkezőként befaltam otthon a zabkását és legurítottam a jeges-tejesemet, csak jó volt a napot rögtön a tízóraival folytatni, ami ebben az esetben nem mandula volt gyümölccsel, hanem pár darab frissen sült sajtos és tepertős pogácsa – jó pár darab -, ami után jöhetett egy újabb rund finoman pörkölt jegeskávé. Télen. De én így szeretem… #férjenbele.

üzleti

FRISSEN ÉS FITTEN

A Business Flow szervezői – mert hogy ez a tisztességes-becsületes neve az Európa Kávéház üzleti rendezvényének – figyelmesek voltak, így nem terhelték a résztvevőket a korai kezdéssel. Bár tudjuk jól, hogy az agy a reggeli órákban a legaktívabb, mégis szerethető volt a 9.30-as időpont a regisztrációhoz, és a kötetlenül ismerkedő beszélgetésekhez, mielőtt elkezdődött volna a hivatalos menetrend. Kíváncsi voltam, hogy a múlt üzleti rendezvényeinek tapasztalataiból mi-minden fog visszaköszönni – főleg milyen formában -, valamint tud-e bármilyen fronton újat mutatni, amiért egy-két alkalom után talán azt mondom, szívesen csatlakozom. Esetleg.

HÁT TUDOTT

Ha alapvetően tematikájában nem is, de szakmaiságát, szervezettségét, a résztvevők minőségi összetételét tekintve mindenképpen frissítően hatott rám már maga az érzés is, hogy egy pillanatig sem kell fészkelődnöm, izgulnom, és egy percig sem volt az a kellemetlen érzésem, hogy kényszeres beszélőként ne illeszthetnék be egy-egy magvas gondolatot az előadásokba, hiszen meg voltam kérdezve. Hagytak nekem teret. Beszélhettem, bemutatkozhattam, elmondhattam, ki vagyok – mi vagyok úgy, hogy senki nem parancsolt megálljt, nem mondták, hogy idő van, sőt, még néhány kedves kérdés is megtalált.

Szerettem, hogy a rendezvény főkolomposa házigazdája, Varga István számomra szimpatikus irányból közelítette meg a témaköröket, a Business Flow szellemiségét, a partnerekhez való hozzáállást, és a networking lényegét. Alapvetően egyetértettünk abban, hogy ezek az üzleti rendezvények a másik megismerését, a szimpátiát, és a különböző piaci érdekcsoportok orientációjának köszönhetően egymás tevékenységeinek összekapcsolását hivatott elősegíteni és támogatni egészen hatékonyan, így az első perctől kezdve – még bloggerként, vagy mondjuk azt, hogy szöveges tartalmak írójaként is -, azt éreztem, hogy jó helyen vagyok. Nem csupán azért, mert már az első alkalommal különböző ajánlásokat kaptam, és teljes értékű résztvevőként bevont a csapat az ötletelésbe, de az „adnom kell ahhoz, hogy kapjak” elvet követve nagyon boldog voltam, hogy a meglévő kapcsolati tőkémből sikerült mindjárt ott, azon nyomban értékes üzleti partnerekhez juttatnom másokat. És ez mindig szuper érzés!

üzleti

KIK AZOK?

A Business Flow üzleti reggelijének résztvevőit a szervezők szegmentálják. Az én esetemben a vendéglátóipar kapcsolatépítésre nyitott képviselőit boronálták egy üzleti találkozó köré, hiszen területen belül is óriási a kapcsolódási lehetőség a rendezvényszervezéstől kezdve a cateringen át egészen akár a vendégek biztonságát szem előtt tartó applikáció szolgáltatójáig. A félig üzleti, félig baráti hangvételű beszélgetés során mindenkinek volt lehetősége kicsit mesélni magáról, így a forró kávétól lustán olvadó jégkocka kavargatása felett sok-sok hasznos infó elhangzott, én meg azon gondolkodtam, hogy ez a piaci szegmentálás nem is olyan rossz ötlet.

A kapcsolódási pontok direktebbek, így nem csoda, hogy a szervezett nyüzsgésben hamar lecsapott a rendezvény-, és fogadóház a konferansziéra, az import sörök forgalmazója a rendezvényszervezőre, a képzések szervezője az Európa Kávéházra, a borász pedig… A borász pedig rám. Ugye…

NA ÉS AZ EBÉD…

Ebben a sorrendben. Szigorúan.

MENNYI AZ ANNYI?

Az üzleti rendezvényeknek természetesen ára is van. Azt, hogy kinek-mi a megfelelő környezet, amiben egyrészt jól is érzi magát, másrészt vállalható a rendszeres – ez esetben kéthetente egyszeri – részvétel, valamint üzletszerzés szempontjából is potenciált jelent számára a társaság, mindenki maga dönti el. Egy próbát viszont megér. A Business Flow esetében kettőt is, hiszen a húsz fős résztvevői csapat vendégként újra visszavár, és miután az ebédre felszolgált fogásokból még húst nem evőként is gazdagon tudtam válogatni, igencsak megfontolandó a lehetőség. #mertennikell

Azt, hogy a kedves érdeklődésekből és üzleti összekapcsolásokból mi fog megvalósulni, még nem tudom. De ha ez a Flow is olyan, mint amire két évvel ezelőtt véletlenszerűen felpattantam a blogolással, szerintem túl nagy bajom nem lehet, nem igaz? Az Európában biztos nem!

európa

Készült az Európa Kávéház részére

Helyszín: Európa Kávéház

Fotók: Európa Kávéház,  rawpixel.com on Unsplash

Szerző: Eat, Move & Smile

 eatmovesmile

Kedves Olvasó! Ha tetszett a cikk, annak szívből örülünk! Ha szívesen felhasználnád, kérünk, tedd azt jogszerűen. Mit is jelent mindez? A cikk teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll, miszerint annak bármiféle felhasználásához az Európa Kávéház és a szerző írásbeli engedélye szükséges. Tegyük szebbé a világot! Köszönjük, hogy korrekt vagy!



Watch Dragon ball super

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás