19 sze ZÖLDSÉGES-HALAS VEGA HAMBURGER

SZUPER HAMBURGER VEGÁNAK, HÚSOSNAK, HALASNAK!

Szeretem a hamburgert. A hamburger jó. Egyetlen “pötit” probléma van vele: nem eszem húst lassan hat éve. Nem azért mert így döntöttem, hanem mert egyszer valami nyomorult romlott csirkés ebédet hoztak este hatkor az irodába, ez volt az ebéd, és hiába rágtam, pörgettem-forgattam a számban, annyira rossz volt, hogy képtelen voltam megenni. Ezután kacsát még ettem egy ideig (egyszer), és talán még májkrémet is használtam a tonhalkrémhez, majd viszonylag rövid idő múlva aztán ez is teljesen elmaradt. Egy rossz kajarendeléssel gyakorlatilag kiiktattam magam a húsfogyasztók táborából. Ad acta. Anyám szerint majd megjavulok.

Az nem okoz gondot, ha a vasárnapi aranyló levesben szlalomozni kell a húsok között a zöldségekért, amit vad pörköltszaft tunkolás követ nokedlival, lefojtva egy szolíd mennyiségű csemege uborkával. De magát a húst sajnos képtelen vagyok megrágni. Nem vagyok vega, szimplán csak nem eszem húst és hús állagú dolgokat, származzon is bármiből.

Viszont a hamburgert imádom! De ha arra gondolok, hogy beleharapok a húsba, mindjárt nem annyira szimpatikus, ezért egyszer, amikor véletlenül a kajára gondoltam ( 🙂 ), átfutottam a lehetőségeket, és biztos voltam benne, hogy ez megoldható egészséges formában is valamilyen zöldséges cuccal, megbolondítva egy kis hallal, és bele lehet tuszkolni az összes retro hozzávalót, ahogyan még középsulis korunkban csináltuk a Csiszérrel. Suli helyett után.

Szeretem a hamburgert. Egy végtelenül egyszerű étel, ami már kiskutya koromban szépen beégett a merevlemezembe. Nem akarom megvonni magamat ezektől csak azért, mert életmódot váltottam, igenis #férjenbele! Ohh mein Gott, ahogy méregetem, hogyan tudom két kézzel összenyomni, hogy legalább az első harapással mindent egyszerre be tudjak gyömöszölni a számba, ahogy roppan a saláta, ressen a lédús hagyma, nyúlik a csalamádé, násztáncol a mustár és a majonéz,  omlik a hús – helyett a fűszeres zöldségfasírt, folyik szét a friss paradicsom… Na, ki kapott kedvet egy kis hambizáshoz? 🙂

Kb. félórás mutatvány, a hozzávaló alapanyagok nálam általában megtalálhatóak, mert az egészséges étrendemnek egyébként is már mindegyik része. Hétköznapi hozzávalók, minden furfang és csilli-villi nélkül.

hamburger_1

ALKATRÉSZEK / A ZÖLDSÉGFASÍRTHOZ és A HALHOZ

1 db nagyobb vöröshagyma

15 dkg fagyasztott zöldborsó-sárgarépa mix

20 dkg fagyasztott brokkoli-karfiol-répa mix

10 dkg fagyasztott spenót

só, bors, pirospaprika, vegeta, rozmaring

1 db tojás

10 dkg zabliszt-zabkorpa keverék (az egyik fajta is elég)

kókuszzsír a sütéshez

2 szelet hal (alaszkai tőkehalfilével készítettem, sok is, olcsó is)

A HAMBURGERHEZ

1 db kisebb vöröshagyma

1 db paradicsom

csalamádé

majonéz, mustár, ki mivel szereti

jégsaláta

2 db zabpelyhes zsemle

ÍGY KÉSZÍTSD

1.) A zöldségfasírthoz való mirelit zöldségeket hagymán és kókuszzsíron párold puhára a fűszerekkel. Bármilyen zöldséggel készítheted. Ha jól megpuhult, egy tálban villával darabosra törd össze, és add hozzá a zablisztet-zabkorpát és a tojást.

hamburger_2

2.) Jól nyomogasd össze villával, és attól függően, milyen méretű fasírtokat szeretnél, kanállal mérj a serpenyőbe kisebb-nagyobb adagokat.

hamburger_3

3.) Amiben pároltad a zöldségeket, tökéletes lesz kisütni a fasírtokat. Kicsi zsiradék sercegjen alatta, és mindkét oldalát többször forgatva süsd át. Nagyon nem kell kozmálni, szaftos kell maradjon, úgy lesz az igazi.

hamburger_4

4.) Ha minden fasírt kisült, dobd mellé a halszeleteket, és 1-2 perc alatt süsd át ezeket is vigyázva, hogy ne essenek szét. Ha szétesik, úgyis jó! 🙂

hamburger_5

5.) Ha kisültek a fasírtok, és a halak is elkészültek, a félbevágott zsemléket pirítsd át a serpenyőben.

Hadd szívja magába a ráégett pörcöket egy kis kókuszzsírral, majd jöhet a

TORNYOZÁS!

hamburger_6

6.) Ízlés szerint kezdd el pakolászni a zsemlébe a hozzávalókat! Fasírttal kezdtem, rá a szószok, saláta, csalamádé, újra kicsi szósz, jó sok hagymakarika, újabb fasírt,  egy szelet hal, paradicsom, és koronaként a zsemle teteje. Ha elég a fasírtban lévő szénhidrát, hagyd el nyugodtan a zsemlét, és edd meztelen hamburgerként, úgyis tuti befutó lesz!

hamburger_7

Egy hasznos tanács! Ha emellett a hamburger mellett döntesz, jelzem, hogy kultúr módon történő elfogyasztásra az étel gyakorlatilag alkalmatlan! Előtte szigorúan kézmosás, mert minden ujjadról csurogni fog a szósz, és a könyöködről is csalamádé fog lógni, de IMÁDOD!!! A randi meg hát ugye ilyen értelemben felejtős… 🙂

 

 hamburger_montazs

FACEBOOK: https://www.facebook.com/eatmovesmilee/
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/eat_move_smile/

Forrás: Fotó/ Eat, Move & Smile



Watch Dragon ball super

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás